Her kan ortoptister læse om nyt fra foreningen. 

Hvad er World Orthoptic Day? Hvad er ortoptik og hvad laver en ortoptist?


 

World Orthoptic Day (WOD) er en nyopfundet dag, den første mandag i juni, med det formål af fortælle om en lille, men vigtigt gren af øjenspecialet. En ortoptist kaldes i daglig tale en skeleterapeut og i Danmark er vi en meget lille gruppe, ialt 23 i hele landet. Vi arbejder selvstændigt, men også i tæt samarbejde med øjenlæger.

Ortoptik kommer fra græsk og betyder lige øjne. Vi beskæftiger os med børn og voksne, der skeler, samt har samarbejdsproblemer øjnene imellem. Desuden indgår vi i teamet omkring patienten med pludselig skelen og deraf dobbeltsyn med henblik på at stille diagnose og efterfølgende eventuel behandling.

Hos et barn som skeler med det samme øje hele tiden, kan dette blive dovent og få det som kaldes amblyopi. I første omgang vil man give den korrekte brille, men hvis dette ikke er nok, må der suppleres med plaster for det bedst seende øje. Dette bør foregå inden ca. 7 års alderen, hvilket er der hvor synsapparatet er færdigudviklet. Derfor er det vigtigt at alle får foretaget synsprøve med hvert øje for sig ved 4-års undersøgelsen hos egen læge. Det er vigtigt at huske at den lille skelen giver ligeså meget amblyopi som den store, måske mere, da den store synlige skelen opdages tidligere.

Hvis der med eventuel brille er stor synlig skelen, kan denne opereres og her er ortoptistens målinger med til at danne grundlaget for hvormeget øjenlægen vil operere.

Ortoptister har været aktive i Danmark siden begyndelsen af 1950’erne. Man kan ikke få uddannelsen i Danmark, men kan tage til England eller Tyskland, hvor det tager 3 år. Der er også mulighed for at tage til Sverige, hvis man er uddannet sygeplejerske og har arbejdet på en øjenafdeling.

Jobbet som ortoptist er utroligt givende. Det at hjælpe patienterne til at få god brug af deres øjne, samt en arbejdsdag med variation er det hele værd.


Copyright © MediaDirekt 2007 - All rights reserved - Google Adwords WebShop Onlineshop CMS webshop   SEO cms hjemmeside Søgemaskineoptimering CMS SponsorLink nemCMS eHandel eButik  NetShop NetHandel NetButik cms systemOnlineButik  InternetHandel InternetButik WebButik online markedsføring Content Management System søgeoptimering
SITEMAP:StartsideOm osKalenderUddannelseBeslægtede hyperlinksFor ortoptister Hjemmeside layoutWebShop layoutLogo layoutFlash Intro layoutFlash Banner layoutFlash Galleri layoutFlash Menu layoutExtraARBEJDSGANGSeo (IKKE SLETTE!!)Ledige JobsForumforum 2